mandag 23. november 2009

Helgens produksjon

Disse juleklutene er strikket med sandens mandarin classic. Oppskriften på den med hjerte på har jeg fått hos Lille Rosin. den er bare så flott! Nesten for fin til å bruke spør du meg.
Den andre er en enkel oppskrift en rett og en vrang ene veien, og bare rett andre veien. Det blir fine og gode kluter.
Og så er jeg begynt å produsere isskrapevotter. 3 stk er ferdig nå, alle strikket med gjesdal sitt østlandsgarn + litt pusegarn. Det går med litt mer enn 50 gr garn. oppskriften fant jeg her

lørdag 21. november 2009

på pinnene, av pinnene, kallender og knapper...

Jeg har ikke sluttet å blogge, det er bare ikke så mye som blir ferdig her. På pinnene har jeg kjolen min, en monsterbukse, lykke i skogen votter og en isskrapevott... He he, ja det går mot jul. Om det blir mye hjemmelagede gaver fra meg i år er jeg ikke så sikker på, for her er det ikke mye i gavekassen.. men vi får se om inspirasjonen kommer..I TIDE...

Men selv om jeg har mye på pinnene har jeg litt som blir ferdig også, sånn innimellom ihvertfall..
Pip pip sitteunderlaget har vært ferdig strikket lenge, men ble først puttet i vaskemaskinen til
toving i går, sammen med den første isskrapevotten
Dere kan tro jeg gleder meg til advent i år. I går var jeg på posten og hentet kalendergaven min fra min julevenninne på NSF. Gleder meg skikkelig til å finne ut hva som gjemmer seg inne i pakkene, og til å få de 12 hinta om hvem det er som har sendt meg denne pakken :)
Å så til ukas beste overaskelse! I sommer var vi innom snella og petronellabutikken i oslo, de med de fantastiske knappene som jeg snakker så masse om ja. Mens vi var der kom vi inn på muligheten for en plass å selge disse knappene her oppe på møre en plass. De tenkte da først og fremst på Ålesund, men der er det ikke så mange butikker der knappene passer inn, men her for litt siden slo det meg at på krukkehuset i Ulsteinvik hadde jo disse knappene passet helt perfekt, så jeg sendte en mail til snella og petronella med litt informasjon om krukkehuset, og på torsdag lå det en fantastisk mail i mailboksen min. De kunne nå informere om at de hadde inngått en avtale med krukkehuset om salg av knappene. Hurra, hurra sier jeg bare!!! Å ikke nok med det, de lovte å sende meg en liten overaskelse, og se hva jeg fant i postkassa mi i dag da!!!
Lykkelig :D

torsdag 12. november 2009

Pakke fra Nyhetsklubben

Jeg er med i nyhetsklubben til Strikk innom og i dag kom det pakke i posten.

Helt ærlig vet jeg ikke hva jeg syns om denne pakken. Jeg er veldig for økologisk garn og naturmateriell, men ja... fargene var ikke helt herlige.. Det grå skal ikke være noe problem å finne på noe med, men det flerfarga... En overaskelse kommer i posten kommer til den som finner noe som jeg faktisk syns er ok å lage av det garnet...

Pakken består av
2 hesper a 100gr JG naturgarn 70% Ull 30% Soya fra Jarbo garn
2 hesper a 100 gr L.O.O.Y Ekologisk ull

Her kan du se tidligere pakker, og ting jeg har laget av garnet fra nyhetsklubben.

torsdag 5. november 2009

Kjolen... igjen

Ja, jeg holder fortsatt på med kjolen, og det blir ikke strikket så mye annet for tiden, så skal det bli noen oppdateringer fra meg, må det bli kjoleoppdateringer..
Kjolen er nå 47 cm hel lende er 98, så jeg er ca hallveis. 1,5 arm er også ferdig. Så det blir strikka julekjole i år. Når den er ferdig blir den seende sånn ut:
jeg gleder meg!!!

mandag 2. november 2009

Pulsvanter fra Hanne og nydelig duk fra svigermor



Hanne, fra Hannes Hage tryller fram den ene lekre tingen etter den andre, og disse vakre pulsvantene kjente jeg bare at jeg MÅTTE ha, så jeg løp inn i nettbutikken og kjøpte dem Takk Hanne, de er nydelige!!!

Å så må jeg bare vise dere den nydelig duken svigermor har laget til meg. Den er heklet og brodert, og den er så fin så fin, nesten for fin, i følge svigermor var det duken å dekke på med til biskopen, og jeg regner ikke med biskopen kommer hit på middag noen gang så... nei altså, så til fint har jeg ikke tenkt å ha den, det er jo ingen som har glede av den når den ligger i skapet.. Men jeg velger kanskje gjestene mine med omhu når jeg skal bruke den.



søndag 1. november 2009

Ullbuksa er ferdig, Hurra!

Endelig er ullbuksa ferdig! I morgen går den i posten til min søte Liv Marie.
Håper du får masse glede av den lille venn.

Buksa er strikket i rillestrikk. Den er str 8-10 år, med ekstra lange bein i håp om at den skal vare ei stund. Den er strikket ovenfra og ned, sånn at det skal være enklere å forlenge beina på den. Det gikk med nesten 400 gr Dale falk garn på pinne nr 3.

Oktoberfavorittene

Også denne måneden har jeg gitt stjerner til bloggene jeg leser. Så går jeg inn i statestikken og ser hvilke blogger som har fått flest stjerner da. Jeg har laget en sånn oversikt på den andre bloggen min også, så jeg har delt mellom hobbyblogger og andre blogger.

Her kommer oktoberlista, septemberlista finner du her

Førsteplassen går til en gangske ny blogg for meg, nemlig Susannes kreativa sida. En blogg med masse inspirasjon, gode bilder og ideer. Se bare her og her

noen 3, 4, 5 plass osv blir det ikke denne gangen, det er nemmelig 6 stykker som deler 2. plassen denne gangen. Det er: Blomsterpiken - dette er en blogg å bli glad av, en blogg å hente inspirasjon i, Cathrines living - dette er ikke en rein hobbyblogg, men det hun lager er så flott, bruk tid i denne bloggen, bla deg langt tilbake og la deg inspirere både av det hun lager, det hun skriver og bildene hun viser!, Fin i formen - som var på septemberlisten også, fordi hun stadig gir meg masse inspirasjon, ihkdesign - som deler den ene lekre oppskriften etter den andre, og som stadig har spennede prosjekter på pinnene. TAKK! , olavas verden - en nydelig dame som har en trivelig blogg, og som tryller fram den ene flotte tingen til datteren og til huset, og sefta holm desig - som har en blanding av hobby og annet, bl.annet masse gode naturbilder. 6 forskjellige og flotte blogger! Jeg håper du tar deg til til å besøke dem.